0,00
Direct inschrijven!

25e BP tocht

By Scouting Polaris Heerenveen
Schrijf je in!
Robert Baden-Powell

25e editie

Voor de 25e keer wordt in regio Fryslân de Baden-Powelltocht georganiseerd. Dit jaar zal deze wandel- en ontdekkingstocht plaatsvinden op 12 februari 2022 in Heerenveen, in de bossen van Oranjewoud.

Elk jaar organiseert één van de scoutinggroepen de Baden-Powelltocht in de regio Fryslân. Dit jaar viel de eer toe aan Scouting Polaris om de 25e editie van dit fantastische evenement te organiseren. Uniek dit jaar is dat de tocht wordt opengesteld voor niet-scouts, zodat onder andere ook ouders samen met hun kinderen dit evenement kunnen meebeleven.

De wandeltocht wordt altijd gelopen rond de verjaardag van Lord Robert Baden-Powell, de oprichter van scouting. Scouting is de grootste jeugd- en jongerenvereniging ter wereld met 40 miljoen leden verspreid over 165 landen, waarvan 110.000 leden in Nederland. Het is een echte wereldwijde scouting familie!

Scouting Polaris is sinds 2018 actief in en rond Heerenveen en heeft momenteel rond de 120 leden en vrijwilligers.

De Baden-Powelltocht is een leuke activiteit om als scout, wandelaar, of ouder en kind te ondernemen. Iedereen krijgt de kans om kennis te maken met scouting en daarbij de natuur in de bossen van Oranjewoud te ontdekken. De drie routes van 5, 10 en 25 kilometer zijn uitgezet aan de hand van diverse scouting routetechnieken. Om de gastvrijheid van de scoutingfamilie te benadrukken wordt de wandeltocht geheel verzorgd, zo is er gratis eten en drinken en kunnen de deelnemers na afloop rekenen op een passende jubileum herinnering in de vorm van een scouting badge.

Ook is er dit jaar een uniek internationaal onderdeel aan deze wandel- en ontdekkingstocht. Doordat internationale scoutinggroepen ook aan de Baden-Powelltocht meedoen is de mogelijkheid om op een eenvoudige manier internationale contacten op te doen, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Algemene voorwaardenPrivacystatement
Voor verdere  over de BP-tocht: 
bptocht@scoutingpolaris.nl
Scouting Polaris is geregistreerd bij de kamer van koophandel onder nummer 72583282

info@scoutingpolaris.nl
chevron-down